Fotka #26

Po treh dneh smo se prestavili par kilometrov naprej. Po eni strani je bilo v kampu Bor fino, čeprav kar daleč od plaže, pa še tisto morje, ki je bilo v dosegu peš sprehoda, ni bilo bogvekaj. Ampak smo že prej rekli, da ne bomo celih počitnic preživeli na eni lokaciji, ampak jih bomo preizkusili čim več.

Punat je tipični primer nizkocenovnega masovnega turizma, ki ga je očitno Hrvaška sprejela kot svoj  glavni poslovni model. Cela promenada je impresivno dolga (par kilometrov od enega konca do drugega) in ponuja vse sorte, od marine in privezov za čolne na enem koncu, prek betonskih kopališč do peščenih in kamnitih zalivov na drugem. Zraven pa nebroj lokalčkov, barov, gostiln, pekarn, prodajaln tega in onega, izposojevalcev ležalnikov in senčnikov, igral za otroke ipd. Vse skupaj je pa preplavljeno z množico turistov take sorte, ki jim je najpomembnejši fatkor pri izbiri počitniške destinacije cena piva in sladoleda. Najbolje je povedala ena ženska, ki sem jo slučajno slišal na plaži: “Za ljudi, ki še niso nikoli videli česa boljšega, je tole super.”

Kamp Pila leži ob promenadi in je ogromen. V večini pa je okupiran s Slovenci, ki jim je prva prioriteta, da pridejo poceni skozi. Ostali so Nemci, Nizozemci, Avstrijci in tako dalje. Slovenski del je v glavnem tipično cigansko naselje od kampa s permanentnimi gosti, ki imajo iste prikolice postavljene že vsaj trideset let, parcele pa ograjene z dvemetrskimi ograjami in urejene kot vikend hišice. Kar pravzaprav so. Njim je verjetno fajn, od zunaj pa zgleda… no, cigansko pač.

Ampak senco smo pa imeli večidel dneva in plaža je bila blizu.

Advertisements

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s