Podaljšan vikend v šotoru

Šotor in cel kup pripadajoče opreme sem sicer nabavil že predlani, pa potem dlje od tega, da smo ga parkrat za eno noč postavili na bolj ali manj domačem terenu, nismo prišli. Pa vsakič je padal dež. Lani je bilo potem celo poletje namočeno, tako da niti ven iz omare ni prišel, letos pa ni bilo izgovora. Že junija smo šli na večdnevno testno vožnjo, in to za štiri dni na morje.

Iz ne vem točno kakšnega razloga smo izbrali Fieso. Mogoče zato, ker smo bili okoli četrt stoletja večkrat v Piranu in Fiesi in imam v bežnem spominu, da smo se v Fieso hodili kopat in da smo se imeli fajn. Hja, kdo pa se ni imel fajn na morju, ko je bil otrok, kjerkoli je že bil.

Kamp v Fiesi pravzaprav sploh ni kamp. Prej je to nekakšno cigansko naselje prikolic, ki to že trideset let niso več in v njih poletja preživlja že tretja generacija lastnikov. Prostora za avtodome sploh ni (ti parkirajo na parkirišču sosednjega hotela), za šotore pa sta dva koščka trave nekje zadaj pod ograjo, ki loči kamp od ceste, skupno tam nekje za dvajset, maksimalno trideset šotorov, odvisno od velikosti le-teh in koliko prostora si vsak šotorist vzame. Dobili smo ravno še zadnje mesto na spodnjem delu in po sreči smo zadeli celo popoldansko senco.

Ampak o kampu ne bi, tja smo itak prišli samo spat, ostali čas smo pa lazili po slovenskem koščku morja gor in dol. Kopali smo se malo v Fiesi (zanič kopanje), malo med Fieso in Piranom (v redu kopanje), en dan smo šli v mesečev zaliv ali kako se mu že reče (rajsko kopanje), šli na kosilo v Strunjan (lupljenje turistov), sprehodili smo se po Piranu (preplavljen s turisti vseh sort), na koncu smo pa šli še do Ankarana (školjke in ena super gostilna) in Debelega rtiča (bruh). Pravzaprav smo videli skoraj vse, kar se od morja v Sloveniji videti da.

Na koncu je kampiranje uspelo, imeli smo se fajn, spali smo, dež je bil pa samo zadnjo noč, in še to samo kake tri ure.

Poročilo ima tako zamudo itak seveda zato, ker sem s sabo imel samo analogca in je pač tako dolgo trajalo. Poslikal sem dve rolci, film je bil tapoceni DM Paradies 200, ki ga očitno ne prodajajo več. Vsaj pri nas ga ni več za dobit. Fajn film, barve so malenkost posebne in ima zelo grobo zrno, ampak je fajn. Škoda, da ga ni več. Fotke:

Advertisements

2 thoughts on “Podaljšan vikend v šotoru

  1. Nacionalni interes gor ali dol. Kampirat (tudi za en podaljšan vikend) je veliko boljše v Istri, še bolje pa južno od Zadra. Čeprav je tisto počasi že daleč, za nas še malo bolj, kot za vas, ampak je vredno.

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s