Premika se

Stvari gredo na bolje tudi pri nas! V letu gospodovem dva tisoč petnajstem so občinski veljaki končno nabrali skupaj dovolj sredstev in na železniški postaji dali postaviti stojala in nadstrešek za parkiranje koles. Skoraj neverjetno:

Po nekaj odsekih rdeče pobarvanih pločnikov, ki gredo okoli rondojev in se potem brez opozorila nehajo in dveh ali treh na pol dokončanih in na pol funkcionalnih večnamenskih stezah, za katere moraš narediti ne več kot pet prekrškov, da sploh prideš do njih, končno nekaj, kar bi znalo biti celo korak v pravo smer. Zdaj je treba samo počakati, kdaj bo nova urbana pridobitev zaživela v praksi.

Za referenco prilagam, kako zgledajo stojala za kolesa na podobno veliki (no, malo večji, pa ne dosti) železniški postaji na razvitem zahodu. Nekaj takega naj bi bil cilj:

Ampak prevelike evforije pa ni za zganjati. Bolj verjetno je, da bo nadstrešek doletela podobna usoda, kot je doletela že marsikaterega pred njim. Kot na primer tistega pred glasbeno šolo:

 

Advertisements

2 thoughts on “Premika se

  1. hahahaha.
    In ko sem bral tekst okoli prve slike in še nisem videl druge, sem čisto podzavestno dobil predstavo iz druge slike (težko rečem, ali je moja predstava vključevala večjo ali manjšo postajo, samo saj je na Nizozemskem povsod podobno…).

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s