Primotar 135mm/3.5

Objektiv Meyer-Optik Görlitz Primotar 135mm/3.5 sem nabavil za slikanje metuljčkov in rožic. In mogoče kakšnega portreta sem ter tja. Primotar mu je ime, 135mm je goriščnica in f/3.5 zaslonka, narejen je bil v firmi Meyer-Optik iz mesta Görlitz v vzhodni Nemčiji še preden so jo bolj ali manj prisilno priključili Pentaconu. Katera je letnica izdelave, ne vem točno, ampak mora biti nekaj malega čez 1950.

Primotar je podoben Trioplanu, ki je iz nekega čudnega razloga med hipstersko populacijo dosegel nekakšen kultni status in se na ebayu prodaja že za več sto evrov (celo do 600 menda)! Trioplan pri odprti blendi dela strašno neostre slike z veliko šajna, v bokeju pa pri pravih pogojih riše ostre krogce, ki zgledajo kot mehurčki, nad čimer so hipsterji navdušeni. Česar pa hipsterji ne vedo, je to, da Primotar dela popolnoma točno isto! Računam, da se bo to slej kot prej razvedelo in ga bom potem nekega lepega dne lahko prodal za desetkratnik nabavne cene. 😀

Kot rečeno, objektiv je odprt precej švoh, so pa fotke zato precej zanimive, da ne rečem skoraj lepe. Prvi test na travniku:

Skratka objektiv, ki ga smatram kot investicijo, s katero se bo, dokler se ne povrne, mogoče dalo naredit kdaj tudi kako fotko.

Advertisements

3 thoughts on “Primotar 135mm/3.5

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s