En krog s kolesom in Grmada 22/52

Velikonočne šege so v vsakem selu malo drugačne. Pri naših recimo grejo dobrote na žegen v soboto popoldne, in se jih je potem strogo prepovedano dotikati vse do naslednjega jutra, ko imamo velikonočni zajtrk. Pri Danijelinih je pa drugače. Tam je žegen v soboto zjutraj, ob dvanajstih je pa vse skupaj že na mizi za velikonočno kosilo. Nedeljskega zajtrka ni sploh. Glede različnih navad, in katere so bolj ali manj prave, nimam kakega posebnega mnenja, pride nam pa to zelo prav, ker imamo potem v bistvu dvakrat praznik. V soboto gremo v Dobovo, v nedeljo pa še v Sevnico.

Vreme je bilo v soboto še kolikor toliko solidno, potem pa ni kazalo, da bi zdržalo, tako da je bilo treba čimprej izkoristit še zadnjo priložnost za kake zunanje aktivnosti. Plan je bil, da v soboto naredim en krog s kolesom, malo čez hribe v Dobovo na kosilo in popoldne nazaj, v nedeljo in ponedeljek bomo pa pač v miru prebavljali vso to šunko, klobase, jajca, hren in ostale velikonočne jestvine. Na koncu se je izkazalo malo drugače, žegnane južine po sili okoliščin nisem ujel in kolesarski krog je bil za kako tretjino krajši, nekaj kilometrov sem pa vendarle prebrcal in ker se mi je malo mudilo, tudi tempo ni bil tako švoh kot ponavadi. V bistvu me še zdaj vse pomalem boli.

Takoj na začetku sem splezal Grmado, ker letos pač to počnem (dvaindvajsetič na vrhu v tem letu), potem pa dalje čez Zdole proti Križam, po grabnu nazaj do Pohance in čez hribe skozi Volčje, Sromlje, Silovec, Pavlovo vas in Pišece do Globokega, kjer je sledila sprememba načrta in povratek po ravnini domov z vmesnim postankom v Brežicah. Do Pišec je vse gor in dol (več gor kot dol), nabralo se je dobrih 700 višinskih metrov, mogoče 750, ampak je šlo kar lepo in brez vsakih problemov. Je pa res, da se s tem biciklom čisto na izi ne da vozit in je treba kar konkretno pritiskat, drugače se lahko samo še ustaviš.

Do doma sem potem naklepal vse skupaj slabih 60km, bruto čas je bil malenkost čez 4 ure, neto čas vožnje pa po moje ni mogel biti veliko več kot 3, kar je za mene, ki se rad ustavljam na vsakih pet minut skoraj nepojmljivo. Ampak tako je pač, če je treba gledat na uro in se ti mudi biti ob določenem času na določenem mestu. Še fotkal nisem skoraj nič. 😦

Naslednjič moram še na kak Bohor ali Lisco. Takrat sem prepričan, da bo dosti več ustavljanja in fotkanja ob poti. 🙂

Karta reče, da je bilo 56km in 730m vzponov:

bikemap
kolesarski krog 19.4.2014: 56km, 730m
Advertisements

One thought on “En krog s kolesom in Grmada 22/52

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s