Kapica

Zadnjič so imeli v vrtcu plavalni dan. V osnovni šoli, ki je zraven vrtca, imajo bazen, baje imajo tam uro plavanja pri telovadbi vsak teden. Zdaj ko imajo taveliki otroci počitnice, so pa v vrtcu izkoristili priložnost in še tamale peljali na kopanje.

Žalostno je, do kakšne družbe smo prilezli, ko polovica staršev svojih otrok sploh ne pusti na bazen. Menda se bojijo, da se bodo utopili ali kaj? Ampak ne bi danes o tem, naj samo povem, da smo morali podpisati soglasje, da se gre lahko otrok kopat in menda kar nekaj staršev tega ni dovolilo. Svašta…

Poleg soglasja je bilo treba prinesti še par stvari. Seveda kopalke in brisačo, pa še natikače, rokavčke ali šlauf in… plavalno kapo. Menda, da si ne bodo zmočili las. Tega prej nismo imeli pri hiši, tako da je bilo treba po hitrem postopku v Hervis. Itak da Zarja ni hotela niti slišati za to, da bi imela karkoli na glavi. Češ, da jo tišči in ne vem kaj še vse. Ampak smo pač dali zraven v torbo, pa bo, kar bo.

No, ne vem, kako vzgojiteljicam to uspeva, ampak očitno so ji brez problemov spravile kapo na glavo in še celo všeč ji je bilo. In to tako zelo všeč, da se zdaj hoče še v banji kopat z njo! 😮

Aja, pa nihče se ni utopil.

Advertisements

One thought on “Kapica

  1. Kako jim uspeva? Zelo enostavno. Ne popuščajo, pa še zravn se kaj spomnijo, da je bolj zanimivo. Starši čist preveč popuščamo pri teh zadevah, čeprav vemo, da ni prav. Je pa to nekako takole – pozimi mora imeti kapo, da jo ne zebe. Verjetno ti ne pride na pamet, da bo pri -10 šla vn brez kape. In ona je tega navajena. Tukaj je pa isto, samo da ti nisi čisto prepričan v to in otrok takoj najde luknjo (tako smo narejeni, nič slabega ni v tem, da ne bo pomote). Ti ne reagiraš takoj na to, ker nisi prepričan in to je to.

    Glede pravil pa počakaj, da pride v šolo. To bo šele štala. Mene je kar groza, ko starši s šolarji razlagajo kako se tam obračajo stvari.

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s