361/365 – Plošča

27.1.2014 - Plošča
Sony NEX-6, CZJ Flektogon 35mm/2.4 pri f/2.4, 1/40s, ISO400

Manj kot pet let je stara, pravzaprav komaj dobre štiri, pa že crkuje, in to že nekaj mesecev. Ko prižgeš, se na indukciji napiše E6 in noče delat. V navodilih je krasno razloženo, kako se tega rešiš: ugasneš, malo počakaš in prižgeš nazaj. Ja bravo, Zanussi, res genijalno.

Stvar je v tem, da gre zadeva na slabše. Na začetku je en reset pomagal, zdaj so potrebni že trije, štirje. No, verjetno je treba samo malo dlje počakati, preden nazaj prižgeš. Zanimivo pa je, da se to v glavne zgodi samo potem, ko plošča nekaj časa ni bila v uporabi. Ko enkrat zalaufa, potem laufa magari cel dan.

Plošča je sicer tiste sorte, ki ima dve mesti z indukcijo, dve pa sta navadni steklokeramični. So me prepričevali, da ne bo v redu in da naj raje vzamem celo indukcijsko, ampak se je izkazalo, da je kombinirana tudi kar dobra rešitev. Itak redkokdaj rabiš več kot dve kuhalni mesti, poleg tega pa imamo že od prej kar nekaj posode, ki na indukciji ne dela.

Serviser je že na poti in upam, da se bo zadevo dalo brez hudih stroškov popravit, če pa ne, je pa vprašanje kaj naredit. Ali še eno kombinirano 2+2 ali polno indukcijsko ali kaj tretjega?

Advertisements

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s