270/365 – Kaki

28.10.2013 - Kaki
Sony NEX-5, CZJ Flektogon 35mm/2.4 pri f/8, 1/50s, ISO200

Kaki je definitivno kralj vseh sadežev, vsaj kar se mene tiče. Lahko bi jih jedel cel dan, vsak dan.

Advertisements

5 thoughts on “270/365 – Kaki

  1. Obstaja še nekaj boljšega. Nekajkrat boljši je posušen kaki. To sem ugotovil čisto slučajno (nisem še nikjer videl, da bi jih prodajali), ker jih enkrat nismo mogli vseh pojest in sem se odločil, da jih poskusim posušit, ker marmelada izpred leta je romala v smeti in se mi jih je zdelo blazno škoda.
    Potrebuješ res zelo oster nož (drugače dobiš pacarijo) in sušilnik. Sicer ne vem, kako je s tem iz slike (predvidevam, da je tole vanila kaki), samo s ta pravimi k jih dobiš na primorskem je tako. Sedaj jih praktično ne jemo več svežih.

  2. Ja, to je vanila kaki, take imam jaz raje. Drugače kolikor jaz poznam, ne gre za neke posebne sorte, ampak je različen samo čas obiranja. Tisti “primorski” se zmedijo praktično že na drevesu, vanila je pa pobran ravno, ko dozori in je dokler se ne zmedi, bolj ali manj čvrste konsistence. Pri nas vem za par ljudi, ki imajo doma kakije, pa praktično nikoli ne pridejo do takega mehkega stanja kot tisti na Primorskem. Je prej sneg in minus.

    Drugače pa ja, verjamem, da se zna zadeva fajn posušit, ampak da bi sam probal, pa po moje ne bo šlo.

  3. To ni čisto isti sadež. Primorski kaki se tudi obere trd in se potem medi. Samo, če ni do konca meden ti potegne usta skupi, so pa pravi veliko boljši, če te ne odvrne zdrizasta mehkoba. In mi ga pojemo kar iz skodelice, ker je tako mehak, medtem ko se tele zgoraj lahko je takšen, kot je na sliki.
    In sm malo poguglov – tale vanilija kaki naj bi bil križanec kakija z mangom in meleno.

  4. Ah, no vidiš, vsak dan nekaj novega. 🙂 Kakorkoli že, meni sta obe varianti dobri, raje imam pa takega, ki je na sliki. Prerežem na pol in jem z žlico. Mora pa biti ravno dovolj mehek, ker če je pretrd, ni dober. Tiste tamehke, zmedene jem enako, samo je treba pazit, da ne poješ tistega dela, ki vleče usta skupaj in ti ostane na jeziku. 😀

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s