252/365 – Cirkus

10.10.2013 - Cirkus
Sony NEX-5, Sigma 30mm/2.8 pri f/2.8, 1/50s, ISO1000

Danes smo se igrali klovne, akrobate in žonglerje. V kulturnem domu je bila cirkuška delavnica za otroke, pa smo šli malo pogledat.

P.S.: Sovražim gnilo svetlobo teh modernih žarnic, ki so zdaj že vsepovsod. Vse fotke izpadejo čudno.

Advertisements

2 thoughts on “252/365 – Cirkus

  1. 😆 eno podobno sranje sem imel jest zadnjič z gobami. Imel sem reflektor (navadn na žarilno nitko), nad mizo sta dve luči z varčnimi žarnicami in uporabljal sem fleš.
    Rezultat je bil, da je bila zelena mušnica temno rjava. Svetlozelena pa bela. Sicer je bila zadaj ena bela posoda samo ni čisto nič pomagalo, ker se je vse nekaj prekrivalo.
    Čimprej morajo naredit en varčn fleš!

  2. Problema sta dva. Kot prvo je barva svetlobe, ki jo dajejo te žarnice, neka čisto čudna in se jo težko popravi z WB nastavitvami. Kot drugo, pa je vsaka žarnica malo drugačna. Tu, kjer smo bili včeraj, je bilo na stropu v celem prostoru par deset žarnic, od teh nekatere malo bolj zelene, druge rumene, tretje vijolične itd. Ko se vse to zmeša, ni šans, da zrihtaš. Ali je osvetljena stran fauš ali senčna ali pa kar vse.

    Drugače pa če mešaš navadne luči in fleš, se dobijo posebne folije za fleš, da z njimi izenačiš barvo fleša z barvo žarnice. Ampak spet, pri varčnih žarnicah težko trofiš pravo barvo, če sploh, medtem ko si pri starih klasičnih dal na fleš samo neko približno oranžno folijo in je bilo to to.

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s