203/365 – Angela in Frank

22.8.2013 - Angela in Frank
Sony NEX-5, Sigma 19mm/2.8 pri f/4, 1/60s, ISO400

Danes sem pred lokalnim merkatorjem naletel na tale dva. Angela in Frank iz Nizozemske sta se ravno oskrbela s pijačo in prigrizki in se mentalno pripravljala na vzpon čez Zdole do Zgornje Pohance, kjer ju čaka postelja za nocoj. Sem jima predlagal, da bi bilo mogoče malo bolj pametno iti po glavni cesti po dolini okoli hriba namesto čez njega.

Drugače sta pa jako posrečena. Odločila sta se, da bosta uresničila svoje sanje in odkolesarila vse do Kitajske in še naprej. Do kjer bo pač šlo, eno leto sta si vzela za potovanje. V dobrih treh tednih sta pririnila do nas in se imata strašno fajn. Na dan naredita okoli 80 do 100km, vse, kar potrebujeta, vozita s sabo (kolesi tehtata po 40 kil), spita pa večinoma v šotoru ali pri znancih z warmshowers.org. Navdihujoče.

Advertisements

4 thoughts on “203/365 – Angela in Frank

  1. Po zemljevidu na njuni strani sodeč sta in sta srečno prispela na cilj. Si kar težko predstavljam uboga reveža, kako bi se zvečer po temi (to je bilo enkrat po sedmi zvečer) matrala s 40 kilskimi kolesi v klanec proti Zdolam. Imela sta zemljevid Slovenije velikosti mogoče malo manj kot A3, na katerem je bila narisana cesta Krško-Zdole in naprej kot glavna, tiste proti Spodnji Pohanci in Brežicam pa sploh ni bilo gor. S takim zemljevidom se hitro kje zaplezaš. 😮

  2. K nam je enkrat pririnila ena mlada francozinja s konjem in mulo. Potovala je baje do Himalaje, zemljevide je imela pa veliko primernejše (no, glede na to, da je prišla v naše rovte so morali biti kar podrobni). Da ne govorim o velikanski količini slovarjev, ker je drugače znala samo en jezik, potovala pa skozi…koliko? Dvajset držav? Zie frenč, pač :mrgreen:

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s