187/365 – Paradiso

6.8.2013 - Paradiso
Sony NEX-5, Sigma 19mm/2.8, pri f/13, 1/200s, ISO200

Nazadnje smo bili na novem bazenu v Dobovi menda lani ali kdaj že. Takrat je bilo vse še čisto frišno in nobene gužve. Danes je bilo precej več ljudi, ampak spet ne toliko, da se ne bi mogli meti fajn. No, ob treh, ko se je šele zares začelo polniti, smo mi itak že pakirali. Od devetih zjutraj do treh popoldne je bilo čisto dovolj. Pa Zarja že skoraj zna plavat.

Advertisements

6 thoughts on “187/365 – Paradiso

  1. Eno vprašanje – da zna plavati to pomeni, da obstane nad vodo brez pomagal ali da dejansko plava (recimo prsno). Tko v info, ker okrog tega imamo polemike pa da slišm kaj na drugem koncu Slovenije smatrate za plavanje. Ker v Kamniku skor prevlada prvo kljub temu, da imamo soliden plavni klub. Sam sem mnenja, da je plavanje (pravilno) izredno pomebno, tudi če ne treniraš. Sploh, ker si lahko rešiš življenje, če znaš solidno plavati in bi ga uvedel v osnovno šolo.

  2. Sploh nisem o tem razmišljal. Seveda ne zna plavat v nobenem smislu besede. Ko rečem, da skoraj zna plavat, mislim, da gre z rokavčki sama v tavelik bazen in se ima fajn medtem ko malo krili naokoli z rokami in nogami. Ampak a pri dveh letih in pol kak otrok dejansko zna plavat?

  3. Sj, kot rečeno me zgolj zanima, kaj naj bi to bilo. Nisem niti pomislil, da je stara šele dve leti in pol, men se je zdelo, da bi mogla biti več. In ja itak, da tolk stara ne zna plavati in ne poznam nikogar, ki bi 😉

  4. No vidš, o tem govorim. Podobno je tudi Zoja počela, samo da ni hotela v globoko vodo. V nizki je pa pod vodo “preplavala” kakšen meter ali meter in pol, tauhala je okrog dveh let in pol. Prsno plava (celi zamahi, roke + noge) brez pomoči in z glavo nad vodo sedaj pri petih. Lahko bi ji uspelo že lani, če bi se midva bolj potrudila, pa nisva videla kakšnega smisla v tem, da jo siliva. Se je pa recimo lani naučila potapljati z masko in z rorčkom. In nasvet – kupite ji dobro masko s pravim steklom steklom (da se ji ne rosi je potrebno pluniti na steklo in plunec razmazati, preden gre v vodo, ker ne vem, če poznaš ta trik) in dober rorček, da voda sama odteče vn. Se splača, ker ko gledam kakšne otroke, ki imajo kr nekaj se jim potem ta oprema zameri in jo ne uporabljajo.

    Je pa fino, če ta mala uživa v vodi. Pri nas imamo probleme z Ulo, ki sicer uživa v vodi samo noče dati glavo pod vodo in potem jo vsak valček zmoti, ko ji okrog ust voda šprica, kar je na morju precej velik problem. In imela bi masko pa potem spet ne da glave pod vodo in samo hodi z njo.

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s