68/365 – Dom upokojencev

9.4.2013 - Dom upokojencev
Sony NEX-5, E16mm/2.8 pri f/2.8, 1/8s, ISO1600

Zdaj ko smo uro prestavili in so dnevi že tako ali tako vedno daljši, je po osmi uri zvečer, ko imam čas za dnevno fotko, ravno še dovolj modre svetlobe na nebu, da se da iz r0ke slikati tudi kakšen objekt, ki ni osvetljen. In tale hiša že dolgo ni osvetljena in verjetno nikoli več ne bo. To je bivši dom upokojencev.

Že pred veliko leti, sploh ne vem, kdaj točno, so ga preselili na lepše, v novo zgradbo na drugi strani Save, kjer je več prostora, več sonca, večji komfort, skratka boljša kvaliteta življenja. In kar je glavno, ven iz Bronxa. Penzionistom je verjetno všeč.

Od takrat naprej stavba propada, okna so razbita, notranjost je razdejana, zunanjost pografitirana. Na balkonih, ki gledajo proti jugu, so se celo zasejala drevesa, ki so zdaj velika že par metrov! Še malo, pa bo objekt podoben ruševinam v Srednji Ameriki, ki jih pogoltnila džungla. Pred leti so vsaj postavili ograjo okoli, verjetno zato, da bi pregnali lokalni hašišarje.

Očitno pa občina nima pojma, kaj bi s stavbo. Lani ali predlani so krožile neke ideje, da bi jo podrli in na njenem mestu naredili garažno hišo, ampak potem ni bilo o tem nič več slišati. Vsekakor je škoda, da takole propada. Sem prepričan, da ima marsikdo kakšno dobro idejo, kaj narediti s takim blokom.

Advertisements

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s