47/365 – Puc in glanc

19.3.2013 - Puc in glanc
Sony NEX-5, Minolta MD Rokkor 50mm/1.4 pri f/2.8, 1/160s, ISO200

Po nekaj dneh deževnega in žalostnega vremena, ponekod je menda tudi snežilo, je bil danes spet en perfekten pomladni dan s soncem in temperaturo nad petnajst stopinj. Takšno vreme je enostavno treba izkoristiti in kako bolje kot s pucanjem in glancanjem škornjev!

Take stvari mi ne grejo od rok. V vojski nisem bil, fotr pa tudi ni take sorte človek, da bi kóga kaj naučil, tako da bolj kot ne improviziram. Pa hvalabogu za internete. Glede na to, v kakšnem stanju so bili škornji prej, se mi zdi, da mi je kar solidno ratalo.

Upam, da bo v kratkem še kaj vode in blata, da ne bojo do jeseni ostali v omari.

Aja, glede na to, da so to moji zapiski, ne bi bilo švoh, če bi si zapisal postopek. Vsaj toliko, da imam referenco za naslednjič. Torej stvar je taka, da je treba čevlje najprej očistiti in dobro posušiti, potem s krtačo naneseš gor debel sloj paste za čevlje, počakaš, da se malo posuši in spet s krtačo odstraniš odvečni šmir. To so dolgi in hitri zamahi. Na koncu z rahlo vlažno krpico ali vato zglancaš, da šajna. To so pa kratki, krožni potegi. Rezultati sicer zgledajo fajn in verjetno se tudi življenjska doba obutve podaljša, ampak cel postopek je tako tečen in traja tako dolgo, da si ga ne želiš ponavljati, razen v najnujnejših primerih. Ali pa če nad tabo visi grožnja dvajsetih krogov okoli kasarne.

Advertisements

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s