26/365 – Ošterija Margareta

26.2.2013 - Ošterija Margareta
Sony NEX-5, Minolta MD Rokkor 50mm/1.4 pri f/2.8, 1/40s, ISO1600

Projekt 365 je dober vsaj za eno stvar. Če do večera nimaš fotke, je treba ven na sprehod. Saj je samo tričetrt ure (hitre) hoje, ampak bolje kot nič. Čeprav danes, ko se zima poslavlja na najbolj grozno žalosten možen način, z dežjem pri +2 stopinjah Celzija, je bil sprehod malenkost bolj moker, kot bi bilo idealno.

Ošterija Margareta je tipična slovenska gostilna. Špageterija in picerija, malo tudi mehiška, za zraven pa strežejo še vse mogoče slovenske in “slovenske” jedi. Delavske malice in kosila verjetno predstavljajo glavni vir njihovega dohodka. Vseeno je vse skupaj na še kar solidnem nivoju.

Skoraj vedno sicer jemo doma, če pa se že kdaj zgodi, da gremo kam “ven”, gremo največkrat v Margareto. Testenine so dobre (no, vsaj lazanja je, kaj drugega ne vem, če sem sploh že kdaj naročil), pice menda še bolj. Največkrat sicer jem kaj “mehiškega”, še sam ne vem, zakaj. Ker v bistvu ni nič posebnega. Naslednjič bom naročil kake špagete ali kaj takega.

Advertisements

2 thoughts on “26/365 – Ošterija Margareta

  1. A to je v Krškem? Če prideš čez Savo potem v krožišču vn zapelješ in je ob tisti cesti. ČE je to to, se je spomnim kot obupno počasne oštarije, da smo zadnje dvakrat ušli preden smo kaj dobili. Drugič zato, ker nismo verjeli, da je to možno dvakrat.

  2. Ja, to je na Vidmu. Čez Savo, v rondoju zadnji izvoz v smeri proti Brestanici, 100m naprej ob cesti. Meni se zdi hitrost postrežbe nekako povprečna. Kot je tudi vse ostalo, ne izstopa v ničemer. Njena edina prednost za nas je, da je tam. 😉

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s