25/365 – Dvainštirideset

25.2.2013 - Dvaištirideset
Sony NEX-5, Minolta MD Rokkor 50mm/1.4 pri f/2.8, 1/125s, ISO1600

Dvainštirideset, magično, univerzalno število. Ultimativni odgovor na ultimativno vprašanje. In tudi številka moje noge. Čevljev ne maram kupovat, vedno kupim na hitro, brez da bi dobro pogledal in preizkusil, in to šele takrat, ko je res že nujno. Zato pa nimam praktično nobenih normalnih in potem skoraj vedno nosim ene in iste adidaske dokler ne razpadejo. Že par zim nimam praktično nobenih, ki bi bili primerni za sneg in se potem komaj nekako prebijam skozi, češ saj bo itak kmalu pomlad.

Danes sem šel kupovat čevlje, take za pozimi. Z debelim podplatom, iz debelega usnja, čez gleženj. Imeli so ene lepe, ampak ni bilo prave številke. Na koncu sem kupil nizke pohodniške. Štirideset procentov znižano. Fajn.

Na fotki je pa pekarna čez cesto, tukaj kupujemo kruh in kar je še podobnih jestvin. Dober je. No, boljši kot ga imajo v trgovini, to v vsakem primeru. Se pa že poznajo krizni časi. Cene so enake že leta, zato pa ne morejo drugače, kot da kompenzirajo z zniževanjem kvalitete. Njihove hrenovke v testu so bile najboljše, zdaj so pa namesto taboljših  začeli uporabljati tisto poceni vakuum pakirano sranje iz Spara ali kjerkoli že. Ni fajn.

V službi so nekaj zaštrikali, še sami ne vejo, kaj. Zadnji dve leti se to že kar pogosto dogaja, potem ko je bilo prej menda pet ali šest let zaporedoma mir. No ja, zadnjič so bili objektivni razlogi, tokrat pa je bilo res čisto nepričakovano. Pa je spet šla nagrada po gobe. Ni fajn.

Zarja je dobila neke fleke. Meni ne zgleda nič hudo narobe, mogoče reakcija na nov mehčalec ali kaj takega, ampak v vrtcu je nočejo, sem jo moral it dopoldne iskat. Jutri zjutraj gre k zdravniku, pa še jaz imam potem pregled, tako da jutri spet ne grem v službo. Ne vem, če je to fajn ali ne.

Advertisements

One thought on “25/365 – Dvainštirideset

  1. Dokler smo še kaj delal tam pri vas je vse špilal, zj pa ne več, k že dolg nismo okrog prišli 😀 (mal za hec).

    In ja kriza je tole s krizo. Vsi bi na pol zastonj, tud če je slaba kvaliteta. Žalostno.

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s