22/365 – Triintrideset

22.2.2013 - Triintrideset
Sony NEX-5, Minolta MD Rokkor 45mm/2 pri f/2.8, 1/500s, ISO1600

Takole se začne vsak normalen dan, ko ne gre kaj nepredvidenega narobe. Še pred zoro, preden grem za osem ur sedet v zlato kletko, je treba dostavit Zarjo v vrtec. Danes je bil sneg. Slabih deset centimetrov ga je bilo zjutraj in še je padal. Pa to ne takšen, ki je konec februarja sicer v navadi, južen in moker in težek in nagravžen. Ne, danes zjutraj je bil dober sneg. Suh in mrzel, tak, ki pada, ko je minus pet. Tak, ki fino zaškripa pod nogami.

Danes je drugače moj rojstni dan. Rojstnih dni sem se nehal veseliti, ko sem bil star kakih enajst ali dvanajst let, ne spomnim se točno. Če bom kdaj dosegel starost, ko postane vsak nov rojstni dan, ki ga dočakaš živ, dosežek, vreden, da se ga proslavi, se bo to mogoče spremenilo. Do takrat je pa to meh, nič posebnega.

Je pa tak dan primerna priložnost, da se človek zamisli. Od danes nisem več star dvaintrideset let, ampak triintrideset. To verjetno pomeni, da bi zdaj že moral biti nekako odrasel, a ne? Človek postane odrasel takrat, ko ugotovi, da če bi mu bilo usojeno doseči sanje, bi mu to do zdaj že uspelo ali pa bi vsaj bil na dobri poti. V nasprotnem primeru pa lahko svoje upe stavi samo še na naslednjo generacijo in dela samo na tem, da njej uspe, če že njemu samemu ni. Sliši se depresivno, ampak mislim, da sem zdaj že počasi dosegel to točko v življenju. Vprašanje samo, če sem to pripravljen sprejeti.

P.S.: Mislim, da teh “365 dni, ena fotka na dan” objav ne bi smel pisati zvečer, ko so vsi šli že spat in imam čas za melanholijo, ampak raje zjutraj, na hitro. Samo fotka od prejšnjega dneva, ena vrstica teksta in to je to, pa bo takoj lepše izpadlo.

Advertisements

One thought on “22/365 – Triintrideset

  1. Miran, pri nas pravimo da “rojstni dan ima vsaka krava, godu pa ne”. Lej, danes si skoraj za en mesec starejši in verjamem da je edina razlika v tem, da je danes sonce, takrat pa je snežilo. Poleg sobote. Tam pri 80 bova pa začela štet, a ne? Ker jaz sem tudi glih začel 30. Edino žena se s tem ne strinja 🙂

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s