Par dreves, dva kozolca in ena njiva

Aja, pa še en potok za povrh.

Ostalo mi je še pol črno belega filma Fuji Acros 100, en posnetek sem po nerodnosti zašuštral, pet jih je pa ratalo. Razvil sem v razvijalcu Kodak D-76, “skeniral” pa z digitalnim fotoaparatom. Neverjetno, kako je kvaliteta “skena” boljša, kot če uporabiš flatbed skener á la Epson V700. Ko bom postopek naštudiral v nulo, ga bom podrobno opisal. Za zdaj imam še par problemov, ampak končni rezultati so že skoraj sprejemljivi.

Tale kombinacija filma in razvijalca je fenomenalna. Ne vem sicer, če ne bi dal kakšen drug razvijalec še boljših rezultatov, ampak že tako so negativi odlični. Zelo fino zrno, lepi tonski prehodi in primerna ostrina. Ta film ima šanse, da postane moj najljubši, vsaj na srednjem formatu.

Fotke so narejene z Araxom, objektiv je bil pri prvih treh Arsat 80mm/2.8, pri zadnjih dveh pa Carl Zeiss Jena Sonnar 180mm/2.8. V internetni velikosti (800×800) se žal ne vidi, ampak v originalu je količina detajlov impresivna. Mimogrede, originalne datoteke so velike približno 6000×6000 pikslov, oziroma še malo več!

Robov zanalašč nisem rezal. Mi zgleda fajn tako.

Advertisements

2 thoughts on “Par dreves, dva kozolca in ena njiva

  1. Ja, drevesa, ki rastejo sama in se jih nihče ne dotika, so res tako popolna. Razmišljam, da bi naredil celo serijo. 🙂

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s