Minolta SRT-303

Nova pridobitev v zbirki: Minolta SR-T 303!

Minolta SR-T 303

Verjetno eden najboljših fotoaparatov malega formata izpred dobe plastik fantastik avtomatske elektronike. Samo kovina in usnje, vse je mehansko brez kakršnekoli elektronike (z izjemo svetlomera, ki je na baterijo). Ima pa vse funkcije, ki jih profi fotoaprat mora imeti: TTL merjenje pri odprti zaslonki, mirror lockup, DOF preview, multiexposure, prikaz zaslonke in časa v iskalu, veliko in svetlo iskalo, vrhunska medlica. Skratka vse.

Minolta SR-T 303

Letnik ne vem, kateri je, mora pa biti med 1973 in 1975, ker so ta konkretni model izdelovali samo takrat. Ohranjenost 1A, vse dela in zgleda skoraj kot novo, zamenjati sem moral samo tesnila, ki po takem času seveda preperijo. Pa rezervne baterije sem naročil, kar niti ni tako enostavno, glede na to, da originalnih ne delajo več (ekološki razlogi), sodobni alkalni nadomestki pa niso dovolj dobri. Če bo kdo slučajno iskal, ustrezna zamenjava so zinc-air baterije, na ebayu jih en tip prodaja za dva dolarja po komadu pod imenom “Wein cell”.

Minolta SR-T 303

Zraven imam še par objektivov, vse tapocen varianta. Tisti zbirateljski primerki, ki grejo na ebayu za po več sto evrov, me ne zanimajo, tole bolj plebejsko robo se pa dobi že za desetaka ali dvajsetaka. So pa vsi ti objektivi vrhunski, dva od mojih štirih sta pa praktično kot nova. Verjetno ju je imel prejšnji lastnik samo zato, da ju je imel, uporabljal pa ju je bolj malo, če sploh.

Objektivi Minolta 45/2, 28/2.8, 135/3.5 in Exakta 24/2.8

Skratka vrhunska stvar tale Minolta.

A100_0003_9321
Cela družina.

P.S.: Šele zdaj vidim, kako spraskano mizo imamo pri nas. 😮

Advertisements

7 thoughts on “Minolta SRT-303

Povej, kaj te muči

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s